Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори въпросче

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Амортисьори въпросче

Здравеите колеги тъй като темата ми в купува за окачване е със страхотен интерес , даите мнение за нови амортисьори. Кой какви е слагал и т.н. Искам да си взема възможно най твърдите. Чувсвам колата като лодка в последователни неравности особено отзад и това яко ме дразни. колата няма допълнителни товари като газ туби и други. Използва се предимно за каране и то както си трябва, реглажа на мостовете ми е перфектен. Моля за мнения.
    Поздрави!!!
    Alfa Romeo 166 2.5 Distinctive 2002

Диагностика и ремонт на
    всякакви автомобили

Първоначално публикувано от AlexHF Покажи съобщение
    ...Чувсвам колата като лодка в последователни неравности особено отзад ...
    Като чуя това първо се сещам за реглаж на заден мост, а може би и някоя втулка, тампон и др. под. преди това? Как е преценен реглажа за перфектен, това ми е мисълта, щото аз с такъв реглаж( според "майстора") щях да излетя от магистралата на разклона за Карлово - пловдивчани знаят,че там "магистралата" е лунен пейзаж.
    Last edited by endeavour; d.m.y г., 12:48.
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Ами защото имам сервиз и стенд. А нарочно съм ходил и при колеги. На гладък път колата не трепва направо е като ютия. амортисьорите не са омаслили и клатеики колата са по добре от на 95 процента от клиентите ми.
      Alfa Romeo 166 2.5 Distinctive 2002

Диагностика и ремонт на
      всякакви автомобили

Comment

Пролетта смених амортисьори, но отпред. Единият беше изтекъл. Сложих газови на MONROE (170 лв/бр). Преди седмица правих задница - тампони, втукли и разни такива глупости. Минах и на реглаж и съм доволен.

Comment

Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
          Пролетта смених амортисьори, но отпред. Единият беше изтекъл. Сложих газови на MONROE (170 лв/бр). Преди седмица правих задница - тампони, втукли и разни такива глупости. Минах и на реглаж и съм доволен.
          Колега вдигна ли се малко предницата като смени амортисьорите?
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Здравеите колеги тъй като темата ми в купува за окачване е със страхотен интерес , даите мнение за нови амортисьори. Кой какви е слагал и т.н. Искам да си взема възможно най твърдите. Чувсвам колата като лодка в последователни неравности особено отзад и това яко ме дразни. колата няма допълнителни товари като газ туби и други. Използва се предимно за каране и то както си трябва, реглажа на мостовете ми е перфектен. Моля за мнения.
            Поздрави!!!
            Аз съм със спортно окачване и моят съвет е Блищайн В6 И червени пружини Айбах и съм много доволен като стабилност
            Last edited by sole_moe; d.m.y г., 19:21.
            156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Първоначално публикувано от nvladev Покажи съобщение
              Колега вдигна ли се малко предницата като смени амортисьорите?
              Не усетих да се е вдигнала. Аз комбинирах смяната на амортисьорите с рециклиране на носачите и след това единствено осъзнах, че преди това съм имал лодка а не кораб.

Comment

Поздрави!!!
                Ако са амортисьори и в една неравност ще се чустваш като в лодка нагоре - надолу, ако е странично имаш проблем с окачването.
                166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
                  Ако са амортисьори и в една неравност ще се чустваш като в лодка нагоре - надолу, ако е странично имаш проблем с окачването.
                  Най-елементарно се проверява като се натисне колата надолу и при рязко отпускане трябва да спре горе без люлеене
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:14.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

+1 за Bilstein B6 - карам ги вече 4та година и нямам оплаквания от люлеенето.

ако си екстремист може и B8 + пружини на Eibach както по-горе е казал колегата
                    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от sole_moe Покажи съобщение
                      Аз съм със спортно окачване и моят съвет е Блищайн В6 И червени пружини Айбах и съм много доволен като стабилност
                      Eibach не се ли слагат с B8?

Аз съм с оригинални амортисьори и Eibach пружини (TI комплекта от alfastumper.dk, горещо препоръчвам да не се занимавате с него, сайта и собственика разбирач), в голяма чуденка съм с какви да сменя амортисьорите - тези са меки за пружните. Читави мнения с реален опит с Koni FSD няма, повечето слагат B6 вместо B8 (Стишо например кара с B6 и стандартни пружини, ама като уцели дупка и се чува на луната), Кони спорт си имат фенове...

Засега клоня към B8, те са с леко скъсено бутало. Колата ми по-ниска няма да стане, по-висока - също.
                      Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
                      HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение
                        Eibach не се ли слагат с B8?

Аз съм с оригинални амортисьори и Eibach пружини (TI комплекта от alfastumper.dk, горещо препоръчвам да не се занимавате с него, сайта и собственика разбирач), в голяма чуденка съм с какви да сменя амортисьорите - тези са меки за пружните. Читави мнения с реален опит с Koni FSD няма, повечето слагат B6 вместо B8 (Стишо например кара с B6 и стандартни пружини, ама като уцели дупка и се чува на луната), Кони спорт си имат фенове...

Засега клоня към B8, те са с леко скъсено бутало. Колата ми по-ниска няма да стане, по-висока - също.
                        Те се водят В6 спорт
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69509
                        156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Аз съм с Монро отпред и отзад - доволен съм от тях, въпреки, че са може би един от най-евтините варианти, но както писаха колеги обърни сериозно внимание на задницага, защого проблемите ти може да са там, а у нас малко хора разбират от тях.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Working...
                          X